Tartă Tatin, un preparat franţuzesc delicios
Desert / 30.11.2016

Ingrediente

- 4 mere mari
- 100 g unt gras
- 100 g zahăr
- 1 foaie foitaj

Mod de preparare

Se curăţă merele şi se taie în felii nici prea groase, nici prea subţiri. Se pun în tava de tartă şi se dau la cuptor timp de 10 minute la foc mediu. Între timp, untul topit se amestecă cu zahărul.

După cele 10 minute, turnăm compoziţia rezultată peste mere, iar peste aşezăm foaia de foitaj. Chiar dacă nu este rotundă, nu e nevoie să o tăiem după forma tăvii, ci vom face din surplus o margine care va deveni crocantă.

Se lasă la foc mediu timp de aproximativ 30 de minute, se scoate, se lasă la răcit şi se întoarce.

Poftă bună!










 

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro