Mod de preparare
Toamna nimic nu se compara cu mirosul de paine proaspata, pe vatra, asa cum faceau bunicele noastre in copilarie... Nu trebuie sa tanjesti sau sa traiesti din amintiri! Desi painea necesita un efort deosebit din partea ta, mai ales pentru framantare, vei fi foarte mandra sa pui pe masa celor dragi paine coapta de tine!
Ingrediente:
I. 500 g secara macinata
1 ceasca migdale
2 linguri seminte de in
1 lingura seminte de dovleac
2 linguri seminte de floarea-soarelui
II. 1 lingurita sare de mare
1 lingurita miere
5 linguri ulei de masline
1-2 dl apa
4 linguri seminte de floarea-soarelui
Mod de preparare:
Ingredientele de la punctul I se macina si se amesteca. Apoi se amesteca si ingredientele de la punctul II si se combina cu amestecul obtinut anterior. Se framanta totul intr-un aluat moale si se intinde o foaie groasa de 3 cm. Se coace in cuptor, apoi cand e gata se taie in bucati si se usuca.
Reteta postata este exceptionala, mai multa atentie la caligrafie, corect este sa spui bunicile nu bunicele, oricum trebuie sa fie de la entuziasmul de a putea impartasi o reteta atat de buna. Mult succes in continuare!
Buna ziua!Sunt o bunicuta pensionara din Oradea.In tinerete tricotam si crosetam mult dar am uitat modelele.Tare m-as bucura daca s-ar invrednici cineva si ar avea rabdare si bunavointa sa-mi trimita ceva modele si modul de lucru.Am fost o persoana activa,iar acum simt ca mor ca nu mai muncesc.Va multumesc aniticipat