Omleta (frittata) cu ketchup
Aperitive / 15.10.2004

Mod de preparare

La prepararea acestei omlete este indicat sa se foloseasca ketchup-ul, completat cu bulion sau rosii. Omleta se serveste cu paine prajita si salata verde in ulei de masline, suc de lamaie si sare de mare. Pofta buna!

Ingrediente si cantitati:


1 1/2 linguri ulei (de masline)
2 catei de usturoi tocati
4 masline tocate
1/4 lingurita boia
1 lingurita ketchup
150 g bulion sau 3 rosii
1/3 lingurita de maghiran (oregano)
sare de mare si piper dupa gust
2 lingurite margarina (unt)
2 oua

Mod de preparare:


1. Se pune uleiul intr-o tigaie mare (teflon), se incalzeste si se adauga usturoiul si maslinele. Se tine pe foc pana cand usturoiul devine auriu.

2. Se toarna apoi bulionul si rosiile (taiate si curatate de coaja), se mareste focul pana cand incep sa fiarba, apoi se da la foc mic inca 10 minute. Se adauga sare de mare si piper dupa gust.

3. Se adauga apoi ketchup-ul, maghiranul si boiaua si se amesteca. Se toarna sosul intr-un bol si se spala tigaia.

4. Separat, intr-un alt bol, se bat ouale; se pune margarina (untul) in tigaie, se da la foc potrivit si se toarna ouale, dupa care se pune sosul. Se amesteca doar la inceput, pentru a se combina ouale. Se lasa pe foc pana cand ouale devin aurii.

5. Se ia tigaia de pe foc, se pune deasupra o farfurie mare cu fata spre omleta si se intoarce tigaia, omleta ajungand in farfurie cu partea rumenita deasupra. Se lasa sa alunece omleta inapoi in tigaie si se da la foc mic pana cand si cealalta parte se rumeneste.

6. Se scoate pe o farfurie mare incalzita, se taie felii si se serveste. Se poate presara patrunjel verde deasupra.

Se obtin 6 portii.
1 portie contine:
152 calorii; 7,3 g proteine; 23,4 carbohidrati; 3,1 g grasimi; 0 mg colesterol; 140 mg sodiu (fara cel din sarea de mare).
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro