Mancare de mazare, ciuperci si branza
Mancaruri / 29.10.2004

Mod de preparare

Poti gati aceasta mancare de mazare, ciuperci si branza in orice perioada a anului, deoarece mazarea la cutie este mereu la indemana. In plus, acum, toamna, este foarte bine sa ii oferi organismului cat mai multe vitamine pentru a face fata frigului.

Ingrediente:

5 cani de ciorba de legume sau 3 cani de ciorba si 3 cani de apa
1 lingura ulei de masline
2 cepe mari, taiate marunt
1 catel de usturoi, taiat marunt
300 g ciuperci albe, taiate felii
250 g orez
1 1/2 cana mazare
30 g branza razuita
sare de mare si piper dupa gust

Mod de preparare:

1. Se incalzeste ciorba intr-o cratita si se pastreaza fierbinte.

2. Se inabusa ceapa si usturoiul in ulei 2 minute, dupa care se adauga ciupercile si se lasa la foc potrivit pana cand lichidul s-a evaporat si cipercile sunt moi. Se adauga orezul, se amesteca si se mai lasa 2 minute.

3. Se toarna o cana de ciorba calda, se amesteca si se lasa pana cand lichidul este absorbit.
Se repeta procedeul pana cand se termina toata ciorba, dupa care se mai lasa pe foc pana cand orezul este fiert.

4. Se adauga mazarea si branza si se lasa pe foc, amestecand continuu, pana cand branza incepe sa se topeasca. Se adauga sare de mare si piper dupa gust si se presara patrunjel. Se serveste calda. Se poate servi alaturi de fasole scazuta presarata cu ienibahar si marar.

Se obtin 4 portii.
1 portie contine: 335 calorii; 9,3 g proteine; 58,1 carbohidrati; 6,2 g grasimi; 6,2 mg colesterol; 75 mg sodiu (fara cel din sarea de mare).

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro