Lămâi umplute cu ton şi legume
Ingrediente
2 lămâi
1 conservă de ton în ulei de măsline
3 ouă
1 pungă de legume congelate
100 g maioneză
2 linguri ulei de măsline
Mod de preparare
Taie lămâile pe jumătate, scoate-le miezul şi stoarce zeama de lămâie într-un castronel.
Fierbe ouăle timp de 10 minute, după care curăţă-le de coajă, scoatele gălbenuşurile, iar albuşul pune-l peste zeama de lămâie şi zdrobeşte-le cu furculiţa.
Adaugă în castronel şi tonul scurs de uleiul din conservă, pune sare şi amestecă toate ingredientele cu o lingură.
Scoate legumele congelate şi aşteaptă până se dezgheaţă, după care pune-le peste pastă şi amestecă-le.
Umple coşuleţele din coajă de lămâie cu pasta obţinută şi ţine-le la frigider cel puţin 10 minute înainte de a fi servite.