Creveți la cuptor în crustă crocantă de cocos
Aperitive / 04.04.2018

Ingrediente

500 grame de creveți decorticați
1/3 cană cu amidon de porumb
1 linguriță cu sare
3/4 linguriță cu fulgi de ardei iute
2 căni cu fulgi de cocos îndulciți
3 albușuri de ouă, bătute spumă
 

Mod de preparare

Încinge cuptorul la 200 de grade Celsius.
Unge o tavă întinsă pentru cuptor cu ulei.
Clătește și apoi usucă creveții folosind prosoape de hârtie.
Amestecă amidonul de porumb, sarea și ardeiul iute într-un bol puțin adânc.
Pune fulgii de cocos într-un alt bol.
Ia fiecare crevete în parte, dă-l prin amestecul de amidon, apoi prin albușul de ou, iar la final prin fulgii de cocos, având grijă să fie acoperiți bine.
Așază creveții pe tavă pregătită.
Când toți creveții sunt acoperiți cu cocos, pune tava la cuptor și lasă-i timp de aproximativ 20 de minute, până când crusta de cocos este ușor maronie, iar carnea creveților devine opacă la interior.
Întoarce creveții pe cealaltă parte la jumătatea timpului de coacere.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro