File de pește în crustă crocantă
Ingrediente
4 bucăți de file de pește (aprox. 170 de grame), în funcție de preferințe
1 ou
2 linguri cu muștar de masă
1/2 linguriță cu sare
1 cană și jumătate cu fulgi de cartofi pentru piure
1/4 cană cu ulei pentru prăjit
Mod de preparare
Bate împreună oul, muștarul și sarea într-o farfurie întinsă.
Pune fulgii de cartofi într-o altă farfurie.
Încinge uleiul într-o tigaie, la foc mediu.
Dă fileurile de pește prin amestecul de ou și apoi trece-le prin fulgii de cartofi, având grijă să acoperi peștele cu fulgi pe toate părțile.
Dacă vrei să fie și mai crocant, dă iar prin ou și apoi prin fulgi de cartofi. Se va forma o crustă mai groasă.
Prăjește fileurile de pește timp de 3-4 minute pe fiecare parte sau până când crusta este rumenită și aurie.