Cum să prepari Cilbir, rețeta turcească de ouă poșate cu iaurt
Mancaruri / 23.03.2018

Ingrediente

6 ouă
3 căței de usturoi, pisați
1 cană și jumătate de iaurt
1 litru de apă
1 lingură cu oțet
1 linguriță cu sare
2 linguri cu unt
1 linguriță cu boia

Mod de preparare

Într-un bol, amestecă bine iaurtul, usturoiul și un praf de sare.
Pune la fiert într-o cratiță apa, oțetul și sarea. Lasă la fiert la foc mare.
Când apa clocotește, redu focul și sparge cu atenție ouăle în apă, având grijă să rămână separate.
Fierbe ouăle până când albușul se coagulează în jurul gălbenușului și apoi scoate-le imediat pe o farfurie pentru servit.
Topește untul într-o crăticioară mică, adaugă boia și amestecă bine.
Toarnă sosul de iaurt peste ouă, apoi deasupra amestecul de unt și boia.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro