Mousse de ciocolată vegan. O rețetă delicioasă, dar simplă
Desert / 13.04.2018

Ingrediente

1 cartof dulce mare, curățat bine de pământ
5 linguri de cacao pudră
1/4 cană cu sirop de arțar
3 linguri de cremă de cocos
1 lingură de ulei de cocos
1 linguriță de semințe de chia
un vârf de cuțit de sare de mare

Mod de preparare

Se încălzește cuptorul la 205 grade Celsius. Se înțeapă cartoful cu o furculiță de câteva ori, se așază pe raftul din mijloc al cuptorului și se lasă timp de 45-60 de minute în cuptorul preîncălzit sau până când este copt.

Se scoate cartoful din cuptor și se lasă să se răcească în coajă. Odată răcit, se cojește. Se pune cartoful într-un castron de dimensiuni medii și se pasează ușor cu o furculiță. Se amestecă restul ingredientelor, fără sare, cu ajutorul unei linguri de lemn, până când obții o compoziție omogenă. Pentru a-ți ușura munca, poți folosi un mixer.

Se pune mousse-ul în borcane mici sau în pahare, se lasă la frigider cel puțin timp de o oră sau chiar peste noapte. Se presară sare de mare și poate fi servit.

Din ingredientele menționate mai sus poți face două porții de mousse de ciocolată vegan, însă poți dubla sau chiar tripla cantitățile oricând vrei să le oferi acest desert delicios și prietenilor care vin în vizită.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro