Mini-pizza la tigaie cu ciuperci și roșii cherry
Mancaruri / 16.04.2018

Ingrediente

500 grame roșii cherry
1/3 cană cu ulei de măsline
500 grame ciuperci mici, tăiate în sferturi
500 grame de aluat pentru pizza
1/2 cană cu sos de roșii
1 cană cu mozzarella rasă
1/3 cană cu parmezan ras
sare și piper după gust
busuioc proaspăt și fulgi de ardei iute pentru servit

Mod de preparare

 
Încinge cuptorul la 200 de grade Celsius.
Pe jumătatea unei tăvi întinse, pune roșiile cherry și stropește-le cu o lingură cu ulei de măsline.
Pe cealaltă jumătate pune ciupercile, stropite cu două linguri cu ulei de măsline.
Asezonează-le pe ambele cu sare și piper.
Lasă la cuptor până când roșiile și ciupercile s-au înmuiat, aproximativ 20 de minute.
Împarte aluatul pentru pizza în 10 părți egale.
Întinde fiecare bucată în forma circulară, cu o grosime de aproximativ un centimetru.
Unge ambele părți ale miniblaturilor cu ulei de măsline.
 
Încinge o tigaie mare la foc mediu.
Coace fiecare blat timp de aproximativ trei minute pe fiecare parte sau până ce se rumenesc puțin.
Unge fiecare blat cu sos de roșii, apoi împarte mozzarella și parmezanul pe toate cele zece miniblaturi.
Coace blaturile timp de 6-9 minute, până când brânza s-a topit și adaugă apoi pe fiecare blat legumele coapte, frunze de busuioc și fulgi de ardei.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro