Ananas cu inghetata
Mod de preparare
Este greu pana incerci prima data. Dupa aceea, ananasul va lua locul mititeilor pe gratarul familiei tale.Ingrediente:
- Un ananas proaspat,
- 200 lapte dulce,
- 100 grame fulgi de nuca de cocos,
- doua linguri cu miere,
- inghetata cat cuprinde,
- bete pentru frigarui.
Preparare.
- 1. Amesteca laptele cu mierea de albine si cu fulgii de nuca de cocos.
- 2. Taie ananasul in felii, pe lung. Dintr-un ananas ar trebui sa rezulte 8-10 portii. Strapunge, pe lung, fiecare bucata de ananas cu un bat de frigaruie si lasa fructul sa stea 10-15 minute in amestecul de lapte miere si nuca de cocos.
- 3. Pune-l pe gratar, vreme de 5-10 minute, in functie de cat de tare este jarul, pana se coace si prinde urme de la gratar. Degusta-l incet, alaturi de o portie mare de inghetata sau iaurt rece.
Sfat Eva:
- Daca faci ananasul la iarba verde, ia de acasa amestecul de lapte cu fulgi de cocos si miere intr-un termos. Gustul este cu atat mai pregnant cu cat fulgii de cocos sunt mai fini, asa ca ii poti macina acasa, in masina de cafea, pana obtii o pudra.