Cartofi dulci la gratar
Aperitive / 12.05.2009

Mod de preparare

  • Daca nu ai mancat niciodata cartofi dulci, acum este momentul sa incerci. Reteta aceasta este incredibil de usor de preparat. Trebuie doar sa stai cu ochii pe ei, ca sa nu se arda.

 

Ingrediente:

- 1,5 kg cartofi dulci (pentru patru portii),

- trei liguri cu miere,

- 100 de grame de unt

Preparare:

 

  • 1.  Pregateste gratarul. Curata cartofii dulci, si feliaza-i in felii nu mai groase de un centimetru.
  • 2.  Pune cartofii pe gratar, 8-10 minute, pe o singura parte.
  • 3.  Amesteca untul cu mierea de albine, pana obtii o crema. Unge cartofii pe partea care nu a stat pe gratar si intoarce-i. Continua sa-i tii pe gratar inca 6-8 minute, pana se rumenesc. Gustul este senzational!

 

Sfat Eva:


  • Cartofii dulci sunt o garnitura deosebita pentru orice fel de carne, dar merg si simpli. Ii poti servi cu iaurt gras sau smantana.
  • Chris, duminică, 06.06.2010 10:13
    Comercializare....

    Eu am gasit la hipermarket-ul Real , din Baia Mare. Dar ar trebui sa se gaseasca peste tot...

  • Monica, duminică, 09.05.2010 18:48
    Nu sunt morcovi, sunt cartofi dulci :-)

    Sunt atit de gustosi, mor de pofta si nu stiu de unde sa ii cumpar. Eu ii coceam la microunde, dupa ce ii intepam cu furculita uniform si dupa vreo 8 min erau gata..Se servesc cu smintina, sau chiar unt topit, cit ei sunt fierbinti..YUMMY!!! Daca stie cineva unde se gasesc, dati-ne de stire :-)

  • lo10, duminică, 02.05.2010 17:01
    daaa...?!

    nu vad eu bine... dar parca in poza de mai sus sunt morcovi pe gratar nu cartofi...

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro