Supa mexicana
Mod de preparare
Inedita prin combinatia de legume, este o supa mai groasa, cu carne, dar cu toate acestea o portie are doar 120 de calorii. Ingrediente sunt pentru sase portii.Ingrediente:
un piept de pui sau sase aripioare de pui, o cutie mica de mazare verde, o cutie de porumb dulce, o cutie de rosii decojite in bulion (toate de maxim 250 de grame, fiecare), o ceapa mare, un morcov, un ardei iute (sau mai multi, daca suporti o varianta picanta), o legatura de marar si una de patrunje, sare, piper;
Preparare:
1. Spala carnea (daca foloseti piept de pui, portioneaza sase portii) si pune-o la fiert cu 1,5 litri apa. Aduna spuma (sau – cel mai bine – arunca apa dupa ce carnea a dat in clocot si a fiert cateva minute; spala carnea si pune-o din nou, cu apa rece la fiert);
2. Adauga, dupa ce incepe sa fiarba, ceapa taiata si morcovul. Potriveste de sare. Acopera si lasa sa fiarba;
3. Separat, pune o lingura - doua de ulei de masline si caleste mazarea, spalata si scursa bine, in prealabil. Adauga boabele de porumb. Continua sa calesti, amestecand usor. Adauga rosiile din bulion si ardeiul iute taiat foarte fin, si apoi bulionul, in care au stat rosiile. Adauga si verdeata taiata marunt si, de crezi ca este nevoie, si putina apa.
4. Rastoarna in supa, legumele calite. Lasa totul sa fiarba inca cateva minute.
Sfat Eva. Supa este foarte buna si fara ardei iute, caz in care poti adauga sucul de la o lamaie.