Supă delicioasă cu cartofi şi şuncă
Supe si ciorbe / 16.01.2017

Ingrediente

- 5 cartofi mari decojiţi şi tăiaţi cubuleţe
- 1 ceapă mică tocată mărunt
- 1 ceşcuţă de ţelină tăiată cubuleţe
- 100 g şuncă fiartă în apă
- 5 linguri de unt
- 5 linguri de făină
- 2 căni lapte
- 1 l apă
- sare
- piper

Mod de preparare

Se pun cartofii, ţelina, ceapa şi şunca la fiert la foc mediu până când cartofii devin fragezi, apoi se adaugă sarea şi piperul.

Într-o altă cratiţă se topeşte untul la foc mic, se adaugă treptat făina şi se amestecă în continuu pentru a nu se forma cocoloaşe până când compoziţia se îngroaşă. Apoi se toarnă şi laptele şi se amestecă constant aproximativ 5 minute.

Se toarnă acest amestec peste legume şi se pune la foc până mai dă o dată în clocot.

Se pot adăga crutoane după preferinţe!

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro