Ingrediente
1 kg de rosii (soiuri diferite pentru un gust desavarsit) 2 ardei grasi 2 cepe 1 morcov 1 radacina de patrunjel 50 ml ulei ½ ligura faina 1.5 l apa sare patrunjel verde ½ lingurita zahar
Mod de preparare
Se spala rosiile si zarzavatul (afara de ardei) si se pun intr-o oala la foc. Cand totul este foarte bine fiert, se strecoara supa. Se incalzeste uleiul intr-un vas, se pune faina, se amesteca bine, se adauga un polonic de supa, lasand sa dea cateva clocote, dupa care se toarna in oala. Se da supa din nou pe foc si, cand a inceput sa fiarba, se adauga ardeii (incercati in prealabil sa nu fie iuti) spalati si taiati fideluta, ½ lingurita zahar ( numai daca rosiile nu sunt sufcient de dulci) si sare. Se serveste supa la masa presarata cu patrunjel verde si cu saleuri drept garnitura. Pofta buna!