Supa de fasole alba cu miel
Mod de preparare
Pentru meniul de Paste, iti propunem o supa de miel delicioasa, cu fasole alba si legume. Gustul specific al carnii de miel va fi pus si mai mult in valoare de busuiocul proaspat.Ingrediente si cantitati pentru 10 portii:
2 linguri ulei de masline;
1 cana telina taiata cubulete;
1 cana ceapa tocata fin;
2 lingurite usturoi tocat fin;
2 lingurite salvie uscata;
6 cani supa de pui;
2 cani apa;
450 g pulpa de miel;
450 g fasole alba;
2 lingurite zeama de lamaie proaspata;
sare;
piper negru macinat.
Pentru decor:
rosii fara pielita, taiate pe sfert;
frunze de busuioc proaspat, tocate fin.
Mod de preparare:
1. Incalzeste uleiul intr-o oala de 4 litri, dupa care adauga telina, ceapa, usturoiul si salvia. Lasa pe foc pana cand ceapa devine moale si rumenita, aproximativ 5 minute.
2. Toarna supa de pui si apa. Lasa oala pe foc pana cand da in clocot.
3. Adauga carnea de miel si fasolea alba. Lasa din nou pe foc pana cand da in clocot, dupa care lasa oala la fiert, acoperita, timp de doua ore, amestecand ocazional.
4. Foloseste o spatula pentru a scoate carnea de miel din supa si asaz-o pe o farfurie. Dupa ce s-a racit, indeparteaza carnea de pe oase. Taie bucatile de carne cubulete.
5. Paseaza fasolea boabe (2 cani) cu o cana de supa, pana obtii un piure.
6. Adauga bucatile de carne de miel si mixtura de piure in oala de supa. Amesteca bine pentru a se omogeniza.
7. Adauga zeama de lamaie si asezoneaza, dupa gust, cu sare si piper.
8. La servire, adauga, pentru decor, frunze proaspete de busuioc si rosii.
Aceasta supa poate fi gatita din timp si lasata la frigider timp de trei zile - nu isi va pierde gustul si calitatile. Reincalzeste supa treptat, adaugand apa, daca este nevoie, si, eventual, zeama de lamaie.