Mod de preparare
Este supa verii! Savuroasa si plina de vitamine si minerale. Prepara aceasta delicatesa!
Ingrediente:
600 grame dovlecel, 250 grame boabe proaspete de mazare, un cartof mare, trei cepe mici (de preferat verzi), doua linguri ulei de masline, un borcan iaurt gras, cateva fire de patrunjel sau cimbru proaspat, sare, piper.
Preparare:
1. Curata si taie in rondele cat mai subtiri dovleceii (ii poti da si prin razatoarea mare). Taie in cubulete mici cartoful, curata si taie fin ceapa.
2. Intr-o cratita incinge uleiul si caleste ceapa. Cand este bine facuta adauga cubulete de cartofi, si dovlecelul, apoi boabele de mazare si verdeata taiat fin, sare si piper.
3. Lasa legumele sa se caleasca circa cinci minute.
4. Adauga un litru de apa fierbinte si lasa totul sa clocoteasca la foc mic, 20 de minute, acoperit cu capac.
5. Cand este gata, lasa supa sa se raceasca putin, apoi adauga iaurtul. Da supa la frigider si serveste-o rece.