Supă cremă de morcovi cu ghimbir
Supe si ciorbe / 19.04.2012

Ingrediente

ulei – 50 ml
ceapă tăiată cuburi – 60 g
ghimbir, proaspăt ras – 5 g
sare – 3 g
chimion măcinat – 3 g
boabe muştar măcinate – 3 g
nucşoară rasă – 2 g
scortişoară măcinată – 2 g
piper negru măcinat – 2 g
piper roşu măcinat – 1 g
morcovi, tăiaţi cuburi – 1,6 kg
supă de pui – 1,5 l
smântână lichidă (15% grăsime) – 300 ml
crutoane – 150 g
crenguţe de rozmarin – 1 buc
margarină - 10 g

Mod de preparare

Într-o oală de supă, mărime mică (4-5 litri), încălziţi uleiul, la temperatură medie. Adăugaţi ceapa şi condimentele. Sotaţi pentru 2 minute.
Reduceţi focul la ceapă, acoperiţi oala şi fierbeţi 5 minute; adăugaţi morcovii tăiaţi cuburi şi supa de pui.
Aduceţi la fierbere, fierbeţi la foc mic cu oala pe jumătate acoperită, timp de 30 de minute sau până când morcovii devin moi.
Lăsaţi supa să se răcească şi mixaţi cu un blender până devine cremoasă. Adăugaţi smântâna pentru gătit şi fierbeţi la foc mic până începe să dea în clocot.
Serviţi supa fierbinte, cu crutoane, încălzite la cuptor cu margarina şi o crenguţă tocată de rozmarin.

Reţetă recomandată de bucătarii Unilever Food Solutions.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro