Supă cremă de legume
Ingrediente
2 cartofi
1 praz
1 ceapă
1 morcov
2 roşii
1/2 linguriţă seminţe de ţelină
2 1/2 căni apă
sare, piper negru
3 linguri ulei de măsline
2 fire pătrunjel
1 frunză de busuioc
Mod de preparare
În uleiul încins se călesc prazul şi morcovul tăiat rondele şi ceapa tocată mărunt până se înmoaie.
Se adaugă cartofii cuburi, roşiile strivite cu furculiţa şi se acoperă cu apă. Se adaugă sare şi piper după gust şi se lasă la fiert 30 de minute. În ultimele 10 minute de fiert se adaugă seminţele de ţelină.
În blender se mixează totul până devine ca o cremă. Într-un mojar se pun frunzele de pătrunjel şi cele de busuioc împreună cu puţină sare. Se pisează până devin pastă. Se adaugă uleiul şi se amestecă bine.
Supa se serveşte împreună cu nişte crutoane de pâine.