Supă cehească de cartofi
Supe si ciorbe / 25.05.2015

Ingrediente

Ingrediente
Cartofi – 2 buc.
Morcovi – 3 buc 
Ceapă – 3 buc 
Carne afumată
Vinete
Ciuperci 
Ulei de măsline
Ienibahar – 1 vârf de cuțit 
Sare 
Piper 

Mod de preparare

Morcovii și ciupercile se taie felii iar cartofii și vinetele se taie cubulețe. Se pun toate legumele într-o tigaie, se adaugă condimentele, se toarnă ulei de măsline și se lasă pe foc până se călesc ușor.
Între timp carnea afumată se pune la fiert. După ce este aproape fiartă, se adaugă legumele călite și se lasă pe foc până ce cartofii sunt fierți.
Se servește cu pâine aromatizata cu ierburi fine și unt.
 
Reţeta cehească ”Supă cehească de cartofi” a fost oferită şi preparată de The Pub Universității şi poate fi degustată zilnic la restaurantul din Bd. Regina Elisabeta, nr. 9, Sector 1, București.
Reţeta face parte din a 2-a ediție a programului de educaţie culinară “50 de săptamani în bucatariile lumii”, program derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications, în perioada februarie – decembrie 2015. 
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro