Cum să faci cea mai bună supă cu lămâie
Supe si ciorbe / 29.06.2017

Ingrediente

Pentru supă:

6 pulpe de pui
8 căni cu apă rece
1 ceapă galbenă tăiată
2 linguri de boabe de piper
1 lingură de sare de mare
1/2 cană de orz uscat
4 ouă mari
1/4 cană cu suc proaspăt de lămâie

Pentru servire:

1/2 lămâie medie, feliată subțire
mărar proaspăt sau oregano
piper negru proaspăt măcinat

Mod de preparare

Se adaugă carnea de pui, apa, ceapa, piperul boabe și sarea într-o oală mare. Se acoperă cu un capac și se lasă la foc mare, până când începe compoziția să fiarbă, după care se reduce căldura la mic spre mediu, pentru aproximativ 45 de minute. Dacă se formează spumă, îndepărteaz-o cu ajutorul unei linguri.

Se pun bucățile de pui pe un tocător. Se strecoară zeama și se aruncă celelalte ingrediente. Dacă există o abundență de grăsime, îndepărteaz-o cu ajutorul unei linguri. Păstrează 2 căni de zeamă deoparte. Restul de zeamă se adaugă în oală și se lasă focul la mic.

Când puiul este suficient de rece, scoate carnea de pe os și mărunțește bucățile de carne. Aruncă pielițele și oasele.

Se aduce zeama de supă la punctul de fierbere, la foc mediu spre mare. Se adaugă orzul și se gătește până când devine al dente, între 7 și 9 minute. Se adaugă și puiul mărunțit. Se dă focul la mic.

Ouăle se sparg într-un castron mediu și se bat pentru aproximativ 2 minute. Continuă să amesteci și adaugă treptat zeama de lămâie. În timp ce amesteci în mod constant, adaugă ușor cele 2 căni de zeamă de supă păstrate deoparte. Zeama va încălzi suficient ouăle, astfel încât să nu reacționeze cu supa fierbinte.

Se adaugă ouăle amestecate cu zeamă în oală și se amestecă bine. Se lasă să se gătească până când supa se îngroașă ușor, timp de 3-5 minute. Se servește cu felii de lămâie, mărar proaspăt tocat sau oregano și piper negru proaspăt măcinat.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro