Ciorba de burta
Ingrediente
1,5 kg burta 1 os de vita 2 morcovi 500 gr smantana un praf de piper un praf de sare 5 oua 2 linguri de otet o capatana de usturoi
Mod de preparare
Fierbem burta impreuna cu osul de vita circa o ora si jumatate,spumam , adaugam morcovii taiati in patru pe lungime, strecuram zeama si taiem bucatile de burta fidelute. Continuam sa fierbem burta taiata fidelute in zeama strecurata . Intr-un bol separat adaugam galbenusurile de la oua amestecate cu 300 gr. smantana , otet si se bat energic pana se obtine o pasta.Mai lasam sa fiarba la foc mic, adaugam incet smantana, punem un praf de sare dupa gust si amestecam incet sa nu se branzeasca. Separat pentru servire pregatim un mujdei de usturoi, otet, ardei iute si smantana ramasa. Pofta buna !