Ingrediente
2KG PUI GRILL 250 G PRUNE USCATE, TOCATE MARE 150 ML VIN ROSU 3 LINGURI ULEI DE MASLINE 1 CEAPA MARE, CURATATA SI TOCATA 1 MORCOV MIJLOCIU, CURATAT SI RAS MARE 3 CATEI DE USTUROI, CURATATI SI ZDROBITI 350 G CIUPERCI, STERSE SI TOCATE 100 G MIGDALE, OPARITE SI TOCATE 400 G FRUNZE DE SPANAC,CURATATE, CLATITE SI RUPTE 30 G UNT 1 LINGURA PATRUNJEL TOCAT 200 G FIRIMITURI DE PAINE ALBA PROASPATA 1/2 LINGURITA RASA DE SARE PIPER NEGRU PROASPAT MACINAT FRUNZE PROASPETE DE PATRUNEL PENTRU ORNAT
Mod de preparare
1. INTR-UN CASTRON MIC SE INMOAIE PRUNELE IN VINUL ROSU SI SE LASA DEOPARTE. SE INCALZESTE IN PREALABIL CUPTORUL LA 190`C. 2. SE INCINGE ULEIUL INTR-O TIGAIE SI SE PRAJESC CEAPA,MORCOVII SI USTUROIUL 5 MINUTE, AMESTECAND DIN CAND IN CAND. SE ADAUGA CIUPERCILE SI SE MAI PRAJESC 5 MINUTE. 3. SE ADAUGA MIGDALELE SI SPANACUL SI SE MAI PRAJESC INCA 5 MINUTE. DUPA CARE SE ADAUGA PRUNELE CU VINUL SI 20 G UNT. SE ACOPERA SI SE FIERB LA FOC MIC 6-8 MINUTE SAU PANA CAND SPANACUL S-A FACUT. SE IA TIGAIA DE PE FOC SI SE LASA SA SE RACEASCA 15 MINUTE. SE ADAUGA PATRUNJELUL SI FIRIMITURILE DE PAINE, SE SAREAZA CU JUMATATE DIN SARE SI SE PIPEREAZA. 4. SE CLATESTE PUIUL SUB JET DE APA RECE APOI SE USUCA BINE CU SERVET DE HARTIE. SE UMPLE PUIUL CU JUMATATE DIN UMPLUTURA. PE O FOLIE DE 30CM X 25CM SE INTIND 10 G DE UNT SI RESTUL DE UMPLUTURA. SE RULEAZA CA UN CARNAT APOI SE STRANG BINE CAPETELE SI SE PUNE LA FRIGIDER SA SE RACEASCA. 5.SE PUNE PUIUL INTR-O TAVA DE COPT, SE UNGE CU ULEI, SE SAREAZA CU RESTUL DE SARE SI SE PIPEREAZA. SE COACE 1 ORA SI 50 MINUTE SAU PANA SE FACE. CU O JUMATATE DE ORA INAINTE DE A SE FACE PUIUL, SE PUNE UMPLUTURA DIN FOLIE IN TAVA CU PUI PENTRU A SE INCALZI. 6. PUIUL SE PUNE PE UN PLATOU INCALZIT, APOI SE ACOPERA SI SE LASA SA STEA 15 MINUTE. SE SCOATE SI SE ARUNCA EXCESUL DE GRASIME DIN SOSUL OBTINUT LA COPT. SOSUL SE AMESTECA CU RESTUL DE UMPLUTURA SI SE ARANJEAZA IN JURUL PUIULUI. SE ORNEAZA PUIUL CU PATRUNJEL SI SE SERVESTE CU SALATA DE ROSII SI CASTRAVETI. POFTA BUNA!