Ingrediente
2 kg.carne de porc cu os,un borcan de tocana de legume de 800 gr.,1 litru de bors de casa,1 kg.cartofi,patrunjel verde o legatura,ardei iuti,sare dupa gust
Mod de preparare
Se taie carnea de porc si se pune la fiert,dupa ce da un clocot se arunca apa si se spala carnea si se pune iar la fiert,dupa ce se fierbe se strecoara zeama si se inlatura oasele apoi taiem carnea bucatele mai micute.Punem la fiert iar zeama cu carnea adaugand cartofii taiati cuburi si tocana de legume,cand cartofi sunt fierti adaugam sare dupa gust si borsul de casa,mai lasam sa mai traga un clocot doua apoi inchidem focul si presuram patrunjel verde deasupra ,se serveste cu ardei iuti.Reteta bunicii era sa fiarba carnea in apa cu bors deoarece carnea capata un gust special si dulce si cartofii ii fierbea separat sa nu se intaresca si ii adauga la final.