Omleta cu cascaval, busuioc si rosii cherry
Mancaruri / 01.03.2013

Ingrediente

2 oua 6-7 rosii cherry 50-60 g cascaval sau branza cheddar – eu am folosit cascaval o felie de unt (25 g) 2-3 crengute de busuioc proaspat sau o lingurita de busuioc uscat maruntit 1 lingura de ulei de masline sare si piper

Mod de preparare

Ouale se bat intr-un castronel impreuna cu un praf de sare si unul de piper. Rosiile se spala si se taie in sferturi. Intr-o tigaie se incinge la foc mediu o lingura de ulei de masline si apoi se adauga untul, rosiile cherry, un praf de sare si unul de piper. Se joaca usor toate in tigaie pana cand untul se topeste si se intinde in toata tigaia. Daca aveti busuioc uscat, acesta se adauga la ouale batute si se amesteca. Daca aveti busuioc proaspat, frunzele se adauga intregi odata cu rosiile cherry in tigaie si se calesc impreuna cu ele. Rosiile se calesc cam un minut, dupa care se adauga imediat ouale batute. Tigaia se joaca usor, astfel ca ouale sa se intinda pe toata suprafata ei si sa inglobeze toate rosiile. Cand incepe sa se intareasca pe margini, dar inca este ou crud deasupra, se presara cascavalul ras. Acesta se pune mai mult pe mijloc, deci se evita presararea lui pe marginile omletei. Eu am avut un cascaval de casa, dar, fiind ceva mai moale, nu am putut sa il rad, asa ca l-am maruntit intre degete. Imediat, cu ajutorul unei spatule, omleta se impatureste in doua si se lasa sa se prajeasca in continuare. Cand pe partea de dedesubt capata o culoare spre auriu inchis, se ia de pe foc si se pune pe farfurie cu o spatula mare, sau se lasa efectiv sa lunece din tigaie.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro