Salata de portocale, mandarine si clementine
Mod de preparare
Este o combinatie minunata, pe care trebuie sa o incerci. Este portivita oricarui sezon.
Ingrediente
5 portocale
4 clementine
8 mandarine mici
100 de grame de caise uscate
esenta de vanilie
150 de grame de miere (sau 200 de grame de zahar)
o lamaie.
Preparare
- Rade coaja de la o portocala si de la lamaie. Stoarce sucul de la o portocala. Amesteca coaja de lamaie si de portocala cu sucul si adauga mierea. Pune totul intr-un vas, pe foc. Daca folosesti zahar adauga-l in loc de miere. Lasa siropul sa ajunga la fierbere;
- Fierbe totul la foc mic cateva minute, apoi da deoparte;
- Curata toate citricele de coaja. Curata bine de fibrele albe mandarinele si clemetinele si desfa-le in felii. Taie feliile de portocala si de clementine in doua. Taie in bucatele foarte mici caisele uscate;
- Pune in siropul fierbinte clementinele bucatele, portocalele si caisele bucatele. Pune pe foc si lasa totul sa ajunga la fierbere. Da deoparte si lasa sa se raceasca. Adauga esenta de vanilie;
- Cand s-a racorit bine adauga mandarinele si amesteca usor. Da la rece;
- Imparte salata in cupe, imparte si sosul si serveste bina racita.
Sfat Eva: salata merge foarte bine cu frisca si limbi de pisica sau alte piscoturi fine ori bucati de bezele.