Salata de ananas
Mod de preparare
Rafinata si exotica, potrivita pentru o cina speciala, dar nu numai. Salata de ananas poate fi rasfatul tau din fiecare week-end.
Ingrediente
un ananas mai mare
200 de grame de miere sau 300 de grame de zahar pudra
o pastaie de vanilie
o lingura de zahar brun
suc proaspat de la o lamaie.
Preparare
- Pune mierea sau zaharul intr-un vas, adauga 250 ml de apa si fierbe totul pentru 5 minute, dupa ce incepe sa clocoteasca. Adauga pastaia de vanilie taiata in doua pe lung;
- Curata ananasul, taie-l in felii, iar feliile in triunghiuri. Pune ananasul in sirop si lasa totul sa fiarba circa 20 minute la foc foarte mic. La final adauga sucul de la jumatate de lamaie;
- Da deoparte si lasa sa se raceasca, circa doua-trei ore;
- Sucul de la cealalta jumatate de lamaie pune-l intr-o farfurie. Inmoaie in suc marginea cupelor in care servesti salata, apoi inmoaie-le in zahar brun, astfel incat sa se formeze o margine tapetata cu zahar;
- Asaza bucatile de ananas, adauga sirop si decoreaza cu bucatele din pastaile de vanilie si frunze de menta proaspata;
- Serveste foarte bine racit.
Sfat Eva: poti servi salata si direct si din farfurii sau din coaja ananasului
miere nu se fierbe deoarece devine toxica. ar trebui sa cititi inainte sa sfatuiti lumea aiurea.