Salată de orez cu ton, porumb şi mazăre
Ingrediente
4 conserve de ton
2 conserve porumb boabe
1 conservă mazăre
4 linguri unt
4 portocale mari
1 lămâie
600 g orez
maioneză, gogoşari
sare şi piper
Mod de preparare
Pentru început, se curăţă şi se feliază portocalele, după care se călesc în unt.
Apoi se prăjeşte orezul în grăsimea rezultată, iar în momentul în care acesta prinde o culoare aurie se acoperă cu
apă şi se lasă la fiert, fără a se amesteaca.
În acest timp, mazărea şi porumbul se pun la scurs, gogoşarii se feliază, iar tonul trebuie mărunţit.
După ce a fiert orezul, se amestecă alături de celelalte ingrediente şi se adaugă sare şi piper, după gust. maioneza se adaugă înainte de servire.
Cand portocala vine calita in unt trebuie sa o scoatem dupa ce este gata atunci cand adaugam orezul, sau o lasam sa fiarba impreuna cu orezul?