Ingrediente
1 lingura mare de icre, ulei (mai mult de jumate de kg), lamaie, lapte (jumate de kg), 1 ceapa, 4 linguri gris,
Mod de preparare
Se pune la fiert jumate de kg lapte cu 4 linguri de gris si se amesteca pana cand grisul se dezlipeste de pe marginile cratitei.Se amestecati in continuu sa nu se lipeasca. Cand este ca o mamaliga se da deoparte la racit... Icrele se pun intr-un castron deasupra unui vas cu abur, pana isi schimba culoarea.Se da deoparte, se adauga putina sare si apoi se bat bine cu ulei, ca maioneza. La urma, se adauga zeama de lamiie, iar ca sa fie mai tari, se adauga un bob de sare de lamiie, dizolvata in putina apa rece. Apoi se adauga laptele cu gris, ceapa tocata marunt si se mai amesteca putin. Se aseaza pe o farfurie si se orneaza cu masline, feliute de lamaie, ardel gras sau/si rosii.
cum se prepara icrele de zargan?
Va rog sa-mi spuneti daca icrele de zargan sunt comestibile si daca au o reteta speciala de preparare . Va multumesc anticipat pentru raspuns cat mai rapid posibil !