Tocanita moldoveneasca de vitel cu mamaliguta
Mancaruri / 03.03.2013

Ingrediente

500 gr. carne vitel 300 g ceapă 5 căţei de usturoi sare, piper boia iute 3 ardei graşi rosii 3 foi de dafin 200 g roşii sau suc de rosii 1 pahar vin 300 g mălai 60 g ulei patrunjel verde

Mod de preparare

Se incinge uleiul intr-o oala nu foarte mare si se prajeste carnea taiata bucati pana se rumeneste. Se scoate carnea din oala si se lasa deoparte. Se adauga la calit ceapa taiata julien pana se inmoaie dupa care se pune carnea la loc in oala, se adauga si usturoiul strivit sau tocat si se mai prajeste totul timp de 1 minut. Se adauga boiaua, ardeiul gras taiat tot julien, foile de dafin, paharul de vin si 1 pahar de apa. Se fierbe totul sub capac pentru aproximativ 1 ora sau pana este gata carnea. Se adauga si rosiile tocate marunt sau sucul de rosii, se condimenteaza cu sare si piper si se mai lasa la foc mediu inca 15 - 20 min. Separat se pregateste mamaliga: se pune apa la fiert intr-un ceaun, cu putina sare si un strop de ulei. Cand clocoteste, se presara malaiul in ploaie, amestecand in continuu, astfel incat sa nu se prinda de fund si sa nu se formeze cocoloase. Se continua cu amestecatul pana cand mamaliga capata consistenta dorita. Intr-o farfurie se pune o portie de mamaliga, cateva linguri de tocanita moldoveneasca, si se presara totul cu patrunjel proaspat tocat. Pofta buna!

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro