Salată cu sparanghel şi cartofi
Ingrediente
1 kilogram de cartofi, curăţati de coajă şi tăiaţi pe jumătate
2 buchete de sparanghel
1/2 ceaşcă (1450 de grame) cu maioneză
2 linguri cu suc de lămâie
2 cepe verzi, tocate mărunt
sare şi piper negru
1/3 ceaşcă cu pătrunjel tocat
Mod de preparare
Pune cartofii in apa şi lasă-i la fiert timp de aproximativ 15 minute. După ce s-au fiert, lasă-i la răcit.
Între timp, opăreşte sparanghelul în apa fierbinte, apoi pune-l in apă rece. Scoate-l şi lasă-l să se scurgă.
Pentru sos, amestecă maioneza, sucul de lămâie, ceapa verde, sarea şi piperul într-un vas mic.
Aşază cartofii şi sparanghelul pe un platou şi presară pătrunjelul peste. Se serveşte cu sosul de maioneză.