Salată cu sfeclă, portocale şi mere
Ingrediente
600 grame de sfeclă roşie
2 ceşti cu foi de sfeclă, tocate
1 portocală mare
2 mere curăţate şi feliate
1 lingură cu ulei de măsline
1 lingură cu oţet de mere
1/2 linguriţă cu zahăr
1/4 linguriţă cu sare
1 căţel de usturoi, zdrobit
2 linguri cu seminţe de floarea soarelui, prăjite şi nesărate
Mod de preparare
Pune la fiert într-un vas sfecla şi las-o aproximativ 20 de minute la foc mic până se înmoaie. Scurge apa şi lasă la răcit. Decojeşte-o şi taie-o bucăţi.
Curăţă portocala şi taie-o bucăţi. Într-un vas, amestecă bucăţile de portocală cu sfecla şi merele. Adaugă uleiul, zahărul, sarea, usturoiul şi foile de sfeclă.