Pilaf de orez cu ardei si boabe de porumb
Retete vegetariene / 30.11.-1

Mod de preparare

Acest fel de mancare este usor de pregatit, extrem de nutritiv si sepoate servi cu salata simpla sau cu sparanghel.

Ingrediente necesare:
41/2 cani ciorba de legume sau supa din conserva
3/4 cana vin alb sec
250g orez
1 ceapa mica tocata
1 catel de usturoi, tocat
1 1/2 lingura ulei de masline
3/4 cana ardei gras, taiat marunt
4 masline, taiate in felii subtiri
1 1/4 cana boabe porumb, proaspete, congelate sau din conserva
1 lingura busuioc proaspat sau 1/2 lingura busuioc uscatsare de mare si piper dupa gust

1. Se pun intr-o cratita ciorba si vinul si se pun pe foc.
2. Se pune uleiul intr-o tigaie si se adauga orezul, ceapa si usturoiulsi se lasa 2 minute pe foc, sau pana cand orezul devine maroniu si ceapaeste moale.
3. Se pune in tigaie o cana de ciorba din cratita si se lasa pe focamestecand continuu, pana scade lichidul. Se mai adauga o cana de ciorbasi se repeta procedeul. Se continua pana cand se termina ciorba iarorezul este moale.
4. Se adauga ardeiul gras, maslinele, porumbul, busuiocul si se amestecapana cand se obtine o compozitie omogena.
5. Se gusta si se mai adauga, daca este necesar, sare de mare si piper.

Nota:
1 portie contine: 370 calorii; 10 g proteine; 68 carbohidrati; 7,3 ggrasimi; 2,8 mg colesterol;180 mg sodiu (fara cel din sarea de mare).
  • stefan, luni, 26.04.2010 20:25
    dialog

    nu am inteles totusi ce fel de ciorba e aia??

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro