Salata calda de cartofi cu hrean si migdale
Mod de preparare
In fapt, este un fel de mancare. Cartofii si migdalele sunt o sursa excelenta de calciu pentru cei care tin o dieta vegetariana.Ingrediente: o radacina de hrean, doua cepe rosii, 100 de grame de masline negre, fara samburi, opt cartofi pentru fiert, cateva fire de tarhon si menta proaspata, o legatura mica de patrunjel si 100 de hrame de fulgi de migdale dulci, sare, piper si patr-cinci linguri cu ulei si doua de otet basamic. Ingredientele sunt pentru patru portii.
Preparare:
- Curata cartofii, taie-i in bucati mari si pune-i la fiert in apa cu sare, la foc mic, in oala cu capac.
- Toaca marunt ceapa, adauca un praf de sare si amesteca. Adauga maslinele si toate verdeturile tocate marunt.
- Curata si rade prin razatoarea fina radacina de hrean. Amesteca bine hreanul cu cele cinci linguri de ulei si doua de otet basamic. Subtiaza amestecul cu o lingura, doua de apa, adauga sare si piper.
- Scurge cartofii fierti foarte bine de apa. Pune-i intr-un vas si cat sunt inca foarte fierbinti rastoarna sosul de hrean peste cartofi. Amesteca usor, astfel ca sosul sa intre in cartofi, iar acestia sa nu se sfarame. Cand sosul a intrat in cartofi, adauga amestecul cu ceapa, verdeturi si masline. Amesteca. Serveste salata calda, dupa ce ai pus deasupra toti fulgii de migdale.
Sfat Eva: Daca vrei sa faci din aceasta salata un festin, rumeneste fulgii in cuptor cateva minute si pune-i fierbinti peste salata exact cand servesti.