Turnulete cu rosii si vinete (reteta lacto-vegetariana)
Mod de preparare
Usor de preparat, gustoasa si aromata - o mancare care te duce cu gandul la primavara...Ingrediente: 2 vinete, 7-8 rosii, 3-4 bulgari de branza mozzarella, busuioc proaspat, ulei de masline, sare, piper, 2 catei de usturoi.
Preparare: spala vinetele si taie-le in felii, pe lat, de grosimea unui deget. Presara sare si lasa-le sa stea 10-15 minute. Stoarce si prajeste feliile de vinete in ulei incins cateva minute, pe o parte si pe alta. Pune-le pe un servet absorbant.
Taie rosiile felii, la fel si mozzarella. Unge o tava cu ulei. Asaza feliile de vinete in tava. Deasupra, pune felii de rosii si mozzarella, apoi o alta felie de vanata, urmata de rosii si mozzarella. Ultimul strat trebuie sa fie format din rosii.
Pentru ca turnuletele sa ramana in picioare, strapunge-l pe fiecare cu una, doua scobitori, sau cu tepuse de lemn, pentru frigarui. Stropeste totul cu ulei, imprastie 2 catei de usturoi tocati foarte fin peste tot si presara din besug busuioc, apoi da totul la cuptorul incins, la flacara mare, 10-15 minute. Serveste turnuletele imediat ce le scoti din cuptor, cu paine prajita.