Tocanita cu legume si fasole rosie
Retete vegetariene / 05.01.2009

Mod de preparare

Daca doresti sa mananci ceva consistent, insa sanatos, incearca aceasta tocanita usor picanta.

Ingrediente si cantitati:

1 lingura cu ulei de masline
1 ceasca cu ceapa tocata marunt
1/2 ceasca cu telina taiata felii
4 catei de usturoi, maruntiti
1 cartof, curatat si taiat cuburi
1/2 ceasca cu ridichi feliate
1 ceasca de morcovi feliati
1 cutie de rosii fara coaja
3 cesti cu fasole rosie
1 1/2 ceasca cu boabe de porumb fierte
2 linguri cu sos de rosii
2 linguri cu sos chili
1 lingura cu otet
1 lingura cu fulgi de porumb
piper si sare, dupa gust

Mod de preparare:


1. Incinge uleiul intr-o cratita mare, la foc mediu. Adauga ceapa, telina si usturoiul si caleste-le timp de 2 minute.
2. Adauga cartoful, ridichile si morcovii si caleste-le si pe acestea 2 minute.
3. Adauga in vas si rosiile, amestecand apoi si lasand totul sa fiarba la foc mediu. Micsoareaza apoi flacara si lasa totul sa fiarba 10 minute, adaugand putina apa, daca este necesar.
4. Adauga apoi si fasolea, porumbul, sosul de rosii, sosul de chili, otetul si fulgii de porumb. Potriveste mancarea de sare si piper, acopera vasul si lasa-l pe foc timp de 45 de minute sau pana cand sosul s-a ingrosat, iar legumele sunt coapte.
  • adinaserban1958, luni, 30.03.2009 23:21
    adaugare apa

    S-AR PUTEA CA ROSIILE SA NU AIBA PREA MULT SUC SI ATUNCI ESTE NECESAR A SE ADUGA APA PTR A SE FIEBE SI CELELALTE LEGUME

  • micsunica, miercuri, 28.01.2009 20:34
    retete

    Nu prea am inteles reteta. Cum adica a mai adaug apa daca e necesar? cred apa oricum se va adauga!

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro