Telina cu piure de legume
Mod de preparare
Gustoasa si sanatoasa, telina este foarte mult folosita in retetele oricarei gospodine. Fie ca este utilizata ca ingredient in supe si ciorbe, carora le adauga un plus de textura, fie ca semintele sale au o mai larga intrebuintare in rol de condiment, telina este extrem de hranitoare. Telina in sine este considerata a fi o planta stimulatoare si tonica.Nici capacitatile sale vindecatoare nu sunt de lepadat, telina putand actiona in cazuri de inflamatii ale tractului urinar (cistita sau uretrita) sau ale articulatiilor (spre exemplu, artrita reumatismala). De asemenea, aceasta planta "minune" are un rol foarte important in afectiuni care tin de o stare slabita a organismului sau in ceea ce priveste extenuarea nervoasa.
Astfel, iata de ce este atat de important sa incluzi telina in meniul tau! In combinatie cu legumele, reusita acestei retete este garantata! Pofta buna!
Ingrediente si cantitati:
1 telina rasa fin;
2 linguri suc proaspat de lamaie;
1 mar taiat in felii mici;
hrean.
Sosul:
12 prune fara samburi, inmuiate in apa;
1 catel de usturoi tocat;
1 praf de scortisoara;
1 praf de cuisoare;
2 linguri ulei;
1/2 ceapa toacata foarte fin.
Mod de preparare:
1. Intr-un castron, se combina telina cu marul si sucul de lamaie. Apoi se portioneaza si se decoreaza cu hrean ras pe razatoarea mica.
2. Intr-un alt vas, cu mixerul, se pregateste un piure din prune, usturoi, scortisoara si cuisoare. Se amesteca piureul cu ceapa tocata si se toarna, in mod egal, peste salata de telina.