Mod de preparare
Este extrem de buna, servita cu paine prajita si unsa cu usturoi, ca unpranz rapid sau ca o cina usoara.
Ingrediente necesare:
1 lingura ulei de masline
1 cana ceapa taiata marunt
2 catei de usturoi, taiati marunt
500 g rosii curatate de coaja sau 800 g rosii din conserva si sucul lor
1/4 cana vin rosu sec
4 cani ciorba de legume, supa de conserva sau apa
1/2 lingurita miere (optional)
2 linguri patrunjel sau busuioc taiat marunt
1 lingura cimbru proaspat sau 1 lingurita uscat
3/4 cana orez
sare de mare si piper pentru gust
Mod de preparare:
1. Se incalzeste uleiul intr-un vas. Se adauga ceapa si se caleste lafoc potrivit, amestecand continuu, pana se inmoaie. Se adauga usturoiulsi se mai lasa pe foc 2 minute.
2. Se mareste focul si se adauga rosiile cu sucul lor si vinul. Se lasasa dea in clocot si amestecandu-se continuu se adauga ciorba. Se lasa safiarba reducand focul inca 30 de minute. Daca compozitia se ingroasa semai adauga ciorba sau apa (1/4 cani). Se gusta si se adauga putin miere,daca se considera necesar.
3. Se adauga frunzele si orezul, se acopera si se mai lasa 20 de minutesau pana orezul s-a inmuiat. Se gusta din nou si se adauga sare de maresi piper.
1 portie contine: 240 calorii; 5,4 g proteine; 46,3 g carbohidrati;4,3 g grasimi; 0 mg colesterol; 105 mg sodiu (fara cel din sare).
chiar acum ma duc sa o fac ....delicioasa
oricine exerseaza in bucatarie incearca sa imbunatateasca retetele... depinde de fiecare pana la urma cu ce vine in plus... asa ca... INCEARCA!
Foarte buna! Multumiri.
Buna, as vrea sa va intreb daca la aceasta reteta se mai poate adauga si porumb.Astept raspunsul vostru !