Salata de fasole cu sos de vin
Mod de preparare
Aceasta salata este atat o sursa impresionanta de elemente nutritive,dar - cu toate ca se prepara din patru feluri de fasole - este usor sirapid de pregatit, deoarece legumele pot fi conservate. Pentru a avea uncontinut cat mai mic de sodiu, boabele de fasole din conserva trebuieuscate si salata sarata cu grija. Servita pe o frunza de salata verdeconstituie un pranz excelent.Ingrediente necesare pentru 6 portii:
1 cana fasole rosie fiarta
1 cana fasole alba fiarta
1 cana fasole neagra fiarta
250g fasole verde, oparita
1 ceapa mica rosie tocata
1 ardei gras rosu, curatat si taiat cuburi
2 linguri de patrunjel proaspat tocat
Sos de vin:1/4 cana otet din vin rosu
1/4 cana ciorba de legume (portie) sau supa din conserva
3 linguri vin rosu sec (vin de Xeres)
1 catel de usturoi tocat
1 lingura ulei de masline
sare de mare si piper dupa gust
1. Se amesteca cu grija intr-un vas fasolea, ceapa, ardeiul sipatrunjelul.
2. Se combina ingredientele din sos si se amesteca bine. Se toarna sosulpeste fasole si se amesteca cu grija, dupa care se da la rece cel putino ora ca aromele sa se amestece.
O portie contine: 185 calorii; 8,9 g proteine; 26,5 carbohidrati; 5 ggrasimi; 0 mg colesterol; 10 mg sodiu (fara celdin sarea de mare).