Retete vegetariene II
Retete vegetariene / 11.03.2010

Mod de preparare

Am fost la piata, dornica sa gasesc cate ceva care sa-mi confirme ca primavara bate la usa. Cautam spanac, morcovi noi, loboda si stevie, chiar daca stiam ca, evident, provin din culturile din sere. Dezamagire totala! Trufandalele la care am visat toata saptamana nu erau. "O sa gasiti ce vreti abia pe la jumatatea lui aprilie. Acum este prea devreme, incalzirea serelor prea scumpa. E criza!", a fost explicatia vanzatorilor.

Mi-am pus deci pofta in cui si am cautat cateva solutii de compromis. Am luat spanac din supermarket (pentru ca nu am avut de ales), morcovi, ceapa rosie si cartofi de la tarani, verdeata proaspata si ceapa verde, ca sa-mi alin dorul de primavara.

Am mai luat dovlecei si o conopida frumoasa. In loc de rosii proaspete, rosii in sos. Pentru rasfat, am mai adaugat trei vinete si cateva rosii cherry (evident din import, crescute in sera, cand la noi era zapada cat casa), si o punga cu ciuperci de cultura.

Am adaugat lapte, oua, si o bucata de cascaval afumat, o cutie cu mozzarella, masline si doua pachete cu foi subtiri de placinta. Din toate acestea, cu gandul la trufandalele de primavara, au iesit bunatatile de mai jos.

Musaca de cartofi cu ciuperci

Turnulete cu rosii si vinete

Iahnie de dovlecei


Placinta greceasca cu spanac

 

Conopida coapta

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro