Reţeta zilei: Tocăniţă de năut cu curry, coriandru şi ghimbir
Retete vegetariene / 15.03.2013

Ingrediente

2 căni cu năut fiert
3 cepe mari tăiate fideluţă
3 beţe de ţelină mărunţite
1 morcov tăiat rondele
2 căţei de usturoi mărunţiţi
1 lingură de curry
1 lingură cu ghimbir proaspăt răzuit
1 lingură cu seminţe de coriandru prăjite şi mărunţite
1/2 linguriţă cu seminţe de chimen
1/2 linguriţă cu fulgi de ardei iute
sare de mare
1/2 cană cu suc de roşii
3 linguri cu ulei de măsline extravirgin
puţină apă.

Mod de preparare

Se încinge uleiul, se adaugă curry, ghimbirul, coriandrul, seminţele de chimen şi fulgii de ardei iute.
Se adaugă apoi ceapa care se lasă puţin la călit, după care se pune usturoiul, morcovul, ţelina şi năutul.
Se stinge totul cu sucul de roşii şi apa cât să acopere alimentele, lăsându-se să fiarbă la foc mic aproximativ 15 minute.
Se consumă atât caldă, cât şi rece cu o salata de varza murată sau de verdeţuri proaspete.

  • nouatigaraelectronica, vineri, 15.03.2013 10:05
    reteta de post

    yammi......delicios, numai buna in post, se poate manca si in post foarte bine

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro