
Ingrediente
2 căni cu năut fiert
3 cepe mari tăiate fideluţă
3 beţe de ţelină mărunţite
1 morcov tăiat rondele
2 căţei de usturoi mărunţiţi
1 lingură de curry
1 lingură cu ghimbir proaspăt răzuit
1 lingură cu seminţe de coriandru prăjite şi mărunţite
1/2 linguriţă cu seminţe de chimen
1/2 linguriţă cu fulgi de ardei iute
sare de mare
1/2 cană cu suc de roşii
3 linguri cu ulei de măsline extravirgin
puţină apă.
Mod de preparare
Se încinge uleiul, se adaugă curry, ghimbirul, coriandrul, seminţele de chimen şi fulgii de ardei iute.
Se adaugă apoi ceapa care se lasă puţin la călit, după care se pune usturoiul, morcovul, ţelina şi năutul.
Se stinge totul cu sucul de roşii şi apa cât să acopere alimentele, lăsându-se să fiarbă la foc mic aproximativ 15 minute.
Se consumă atât caldă, cât şi rece cu o salata de varza murată sau de verdeţuri proaspete.
yammi......delicios, numai buna in post, se poate manca si in post foarte bine