Placinta cu soia si ciuperci
Retete vegetariene / 25.11.2008

Mod de preparare

Incearca acest aperitiv si nu vei simti cand a trecut postul!

Ingrediente si cantitati:

foi de placinta
1/2 de pachet de soia granule
1 si 1/2 ceasca cu apa pentru inmuiat soia
1/2 de lingurita de sare
1 ceapa mare, rasa pe razatoarea mica
1 fir de praz tocat foarte fin
250 grame de ciuperci taiate marunt
3/4 ceasca cu ulei
2 linguri cu pesmet
1 ardei verde tocat fin
2-3 linguri cu sos bechamel (optional)

Mod de preparare:

1. Se calesc in ulei ceapa, prazul si ardeiul. Se adauga soia, inmuiata in prealabil in apa calda, si toate celelalte ingrediente. Se lasa la foc mic sa scada.
2. Se unge cu ulei o forma potrivita, se astern jumatate din foi, ungandu-se fiecare foaie, se toarna compozitia si se acopera cu restul de foi.
3. Deasupra, se presara ulei si se taie in schema cu varful cutitului, fara sa se patrunda pana jos. Se da la cuptor, sa se rumeneasca, apoi se serveste calda.

 

  • nusica, miercuri, 03.08.2011 10:19
    placinta

    Aaaa si as vrea negresit sa stiu,foietajul din comert ,este oare de post????

  • nusica, miercuri, 03.08.2011 10:17
    placinta

    E o reteta minunata,dar ,oare ,rece nu e buna?as vrea sa o pun la frigider si sa luam cate o felie,nu s-o mancam toata odata,va multumesc

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro