Musaca de napi si dovlecei
Mod de preparare
Aceasta mancare poate fi servita si in post, dar nu numai. Daca nu postesti, poti inlocui crutoanele cu 30 g de branza sau cascaval rase. Le adaugi la pasul numarul 4, dupa care introduci vasul 5 minute la cuptor.Ingrediente necesare:
Ulei de legume
2 napi mici, taiati in felii subtiri
2 dovlecei taiati felii
1 ceapa mare taiata felii
2 ardei grasi verzi sau rosii, curatati de cotor si seminte, taiati
felii 4 rosii taiate in patru
1/2 cana suc (supa) de legume
sare de mare si piper pentru gust
crutoane de paine
1. Se unge tigaia cu ulei. Se adauga napii, dovleceii, ceapa si ardeii si se pun pe foc timp de 5 minute, amestecand din cand in cand.
2. Se adauga rosiile si sucul de legume. Se acopera, se da focul la minim si se lasa pe foc inca 10 minute, amestecand din cand in cand, pana cand napii devin moi.
3. Se incalzeste cuptorul cat timp compozitia este pe foc.
4. Se adauga sare de mare si piper in compozitia din tigaie, care se transfera apoi intr-o tava sau un vas de Jena. Se da la cuptor 5 minute. Cand e gata, se adauga crutoanele. Se serveste imediat.
1 portie contine: 100 calorii; 5,2 g proteine; 16,2 carbohidrati; 2,8g grasimi; 3,7 mg colesterol; 90 mg sodiu (fara cel din sarea de mare).