Ghiveci de legume cu orez
Retete vegetariene / 13.07.2012

Ingrediente

2-3 cepe mari
2 vinete
1 dovlecel
1-2 roşii
2 morcovi
2 ardei
3-4 linguri cu ulei de măsline
seminţe de coriandru mărunţite
piper negru
sare de mare
4-5 căţei de usturoi
busuioc proaspăt
1/2 cană cu orez (de preferat basmati, sălbatic sau brun).

Mod de preparare

Se încinge uleiul, se adaugă condimentele şi 2 căţei de usturoi feliaţi.
Se adaugă pe rând legumele feliate, se înăbuşa puţin împreună, după care se pune apă cât să le acopere pe jumătate.
Se lasă la foc mic, sub capac până obţii consistenţa dorită.
Orezul se pune la fiert, după care se încorporează la final în ghiveciul de legume.
După ce se opreşte focul, se adaugă usturoiul rămas şi câteva frunze proaspete de busuioc.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro