Chec spornic
Retete vegetariene / 01.09.2003

Mod de preparare

Cele mai bune retete sunt cele pentru care nu trebuie sa trudesti din greu, nu?... Ei bine, aceasta reteta pentru un chec spornic se incadreaza in categorie. Trebuie sa omogenizezi compozitia alcatuita din curmale, smochine, prune si stafide, sub forma unei paste mai groase. Alunele sau nucile pe care le adaugi ulterior vor transforma aceasta compozitie intr-una ceva mai crocanta. Nimic mai simplu si mai... delicios!

Ingrediente:

200 g curmale;
200 g smochine;
200 g prune;
200 g nuci sau alune;
200 g stafide;
coaja de lamaie rasa;
1 lingurita praf de copt;
4 oua;
1 ceasca de lapte;
faina si ulei.

Mod de preparare:

Totul se da prin masina de tocat, se amesteca cu 200 g nuci sau alune, 200 g stafide, putina coaja de lamaie rasa. Se adauga dupa cerinta faina, praful de copt, ouale batute, laptele si uleiul. Totul se pune intr-o forma unsa cu ulei si se lasa sa stea putin.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro