Mod de preparare
Chebabul este originar din Turcia. Denumirea se poate traduce prin mai multe frigarui care alterneaza cu legume, condimentate, infipte pe o vergea metalica.
Aceasta reteta din care vom exclude complet carnea, folosind numai legume, constituie un excelent aperitiv, ce poate fi servit cu orez. Cei care nu consuma lactate pot elimina branza (cascavalul).
Ingrediente si cantitati:
2 dovlecei galbeni (mici), taiati
2 dovlecei mici taiati in rondele de 1 cm
8 ciuperci (palaria) mici
4 rosii taiate rondele
1/4 cana sos vinaigrette
1 lingura branza rasa
Mod de preparare:
1. Se pun legumele intr-un vas si se adauga vinaigrette-ul. Se amesteca si se lasa deoparte 2 ore.
2. Se pregateste grille-ul.
3. Se pun legumele alternativ pe o vergea si se expun la caldura 5-7 minute, rotindu-le continuu.
Se presara branza (cascaval) peste chebab si se serveste rece.
Se obtin 4 portii.
Subiecte discutate pe forum, despre gastronomie