Ghiveci de peste
Retete pentru sarbatori / 26.03.2010

Mod de preparare

O mancare perfecta pentru ziua de Florii. Este o adevarata mancare de primavara.

Ingrediente:

un kilogram de peste (poti folosi doua feluri de peste, si merge foarte bine fileul), o ceapa mare, un morcov, o radacina de patrunjel, o telina, patru rosii mari, 100 de grame de mazare verde, 100 de grame de fasole verde, sare, piper, cimbru, o frunza de dafin, un pahar mic de vin alb, o legatura de patrunjel verde, o lamaie, doi catei de usturoi, ulei.

Preparare:

curata pestele, taie-l in bucati potrivite. Pune sare si lasa-l deoparte. Curata legumele. Pune ceapa pestisori, la calit. Cand s-a rumenit putin adauga radacinoasele taiate felii subtiri sau date prin razatoarea mare. Pune sare, piper macinat, dar si cateva boabe, frunza de dafin, cimbru si doi catei de usturoi taiati in doua si acopera. Lasa legumele sa se inabuse careva minute. Da rosiile prin razatoare, sau foloseste un robot ca sa obtii suc proaspat de rosii. Stinge legumele cu sucul de rosii si pune vinul si lasa sa fiarba la foc mic. Cand sunt fierte pune mazarea si fasolea verde. Pune un pahar de apa si cand incepe sa clocoteasca pune bucatile de peste in mancare, astfel incat sa fie acoperite de sos si legume. Acopera vasul si da-l la cuptor (bine incalzit in prealabil), penru 15-20 de minute. Scoate mancarea, presara deasupra patrunjel proaspat si suc de lamaie (merge si de la o lamaie intreaga, dar pune dupa gustul tau), acopera si lasa mancarea sa se raceasca. Se serveste rece, evident cu mamaliga moale si calda!
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro