Ingrediente
135 g zahăr
230 g făină
2 ouă mari
60 g fistic (fără sare) tăiat în bucăţi
75 g merişoare uscate
o linguriţă de extract de vanilie
o linguriţă de praf de copt
un sfert de linguriţă de sare
Mod de preparare
Se amestecă ouăle cu zahărul timp de 5 minute, până când rezultă o cremă pufoasă şi deschisă la culoare, peste care se adaugă extractul de vanilie. Într-un alt castron se amestecă faina, praful de copt şi sarea, care trebuie turnate treptat în cremă. Se adaugă fisticul şi merişoarele şi se amestecă aluatul cu o spatulă până când se omogenizează.
Se transferă apoi aluatul pe masa acoperită cu făină şi i se dă o formă de baton, cu o lungime de aproximativ 30 de centimetri şi lat de 9 centimetri.
Se pune într-o tavă cu hârtie de copt, în cuptorul preîncălzit la 180 de grade (la foc mediu). Se coace timp de 25 de minute, apoi se scoate la răcit pentru câteva minute.
Se taie batonul în feliuţe de 2 centimetri grosime, apoi trebuie întinse din nou în tavă şi se lasă la copt încă 10 minute pe o parte, apoi tot atât pe cealaltă parte, pentru ca biscuiţii să se usuce şi să fie optimi pentru consum timp de 2-3 săptămâni.