Ingrediente
peste scrumbia -2 buc. stafide -25 gr coacaze rosii -25 gr boabe de ienupar- 5 gr patrunjel- 1 legatura busuioc verde- 1 legatura praz (frunze) vin alb sec- 2-3 linguri ulei de masline -1 lingura sare piper macinat negru- 5 gr suc de lamaie- 1 lingura
Mod de preparare
Luam prazul ,il spalam,taiem partea alba si il punem deoparte. Frunzele oparim 30-40 sec. Le strecuram si punem sub jet de apa rece. Lasam sa se scurga si indreptam fiecare frunza separat pe un prosop de bucatarie si lasam sa se usuce . Pestele il curatam,il spalam bine si il stergem . Pestele il frecam la interior si exterior cu sare,stropim cu suc de lamaie,lasam deoparte. Intre timp preparam umplutura: Spalam si stergem coacazele,stafidele,ienuparul,piperul,busuiocul si patrunjelul- taiem marunt,amestecam toate .Umplem pestele cu jumatate de umplutura. Pe masa de lucru desfacem frunzele de praz si punem pestele pe care il invelim bine in frunze. Asezam pestele in tava ,restul de umplutura punem deasupra pestelui,stropim cu ulei de masline si vin alb,lasam la cuptor 20-30 min la temperatura de 180 grade. Dupa ce s-a copt pestele , indepartam/taiem frunzele de praz , asezam pestele pe un platou,stropim cu sos format in timpul coacerii si infrumusetam cu coacaze proaspete! Pofta buna!
imi place foarte mult aceasta reteta!felicitari