Ingrediente
6 cepe mari , 2 crapi portiviti, 500 g rosii, 2 ardei verzi, 2 ardei rosii, un ardel iute, 5 foi de dafin , 1/2 lingurita boabe de piper ,sare dupa gust, 100 ml ulei de masline, 1/2 lingurita boabe de coriandru si cimbru, 5 catei de usturoi.
Mod de preparare
Se curata pestele, se taie felii, se spala si se usuca cu un prosop de bucatarie, se unge cu ulei de masline si se presara cu sare . Ceapa curatata se taie rondele si se pune intr-o tigaie cu uleiul de masline ramas si cu 1/2 pahar de apa -se lasa la foc mic pana se imnoaie putin . Rosiile se oparesc si se curata de pielite, apoi se taie si ele rondele. Ardeii se taie si ei rondele. Intr-un vas termorezestent se pune pestele, apoi ceapa, rosiile si ardeii si usturoiul taiat rondele si el , apoi se mai adauga sare dupa gust, piperul, foile de dafin si coriandrul cu cimbrul. Se da lacuptorul incins cam 30-40 minute.